+372 501 7284

Terassin rakentaminen

terrassi ehitus

terrassi ehitus

Terassin rakentaminen

Terassin rakentaminen alkaa suunnittelusta, sopivan paikan valinnasta ja mitoituksesta. Terassin paikka on valittava niin, että siihen on helppo päästä ja siellä on mukava olla. Kun terassin ulkomuoto ja paikka on valittu, hankitaan sopivat materiaalit ja rakentaminen voi alkaa.

Maapohjasta riippuen on valittava joko syvä, routarajan alapuolelle ulottuva perustus tai huomattavasti edullisempi kevytharkkoperustus, jos se rakennetaan routimattomalle maapohjalle. Perustuksiin asennettavia syväkyllästetyistä lankuista valmistettavia terassirunkoja on erityyppisiä. Runkotyyppi riippuu etupäässä terassin korkeudesta maaperän nähden. Kansilaudoituksen valinta on tietysti tärkeintä, koska se jää näkyviin ja tuntuu jalkojen alla.

Vinkkejä terassin rakentamiseen

Terassin rakentaminen ei ole ylivoimaista. Siihen pitäisi pystyä jokainen, joka on aiemmin tutustunut rakennuspuusepän työhön ja jonka käytössä ovat terassin rakentamiseen tarvittavat kunnon työkalut. Tarvittavia työvälineitä on aika monia (niistä kerromme tarkemmin kohdissa perustukset, runko ja laudoitus).

Ne, jotka eviät ole jokapäiväisesti tekemisissä terassien rakentamisen kanssa, eivät mahdollisesti tiedä kaikkia siihen liittyviä yksityiskohtia. Joskus käytetään yleisrakentamisessa käytettäviä ratkaisuja ja työmenetelmiä, jotka eivät ole välttämättä sopivia. Esimerkiksi ponttilauta muodostaa lattialla yhteisen kokonaisuuden, mutta terassilla se ei toimi. Jokainen lauta ottaa kuormituksen vastaan erikseen). Myöhemmin saattavat rakennusvirheet olla häiritseviä. Jos perustuksen jänneväli on liian pitkä tai säästetään perustuksen kustannuksella, on seurauksena heiluva tai vino terassi. On myös vältettävä terassin ylimitoitusta materiaalien valinnan ja rakennustöiden yhteydessä. Se aiheuttaa lisäkustannuksia sekä puumateriaalien ylimääräisiä kosketuspintoja, jonka seurauksena saattavat olla lahoaminen ja sienivauriot. Oikein ja hyvin rakennettu terassi kestää kauan ja tarjoaa nautintoa koko sen käyttöiän kuluessa.

 Tilaa terassin rakentaminen asiantuntijoilta

Voimme olla terassin rakentamisessa avuksi monella tavalla.  * Laadimme terassin rakennepiirustuksen, tarjoamme sopivia materiaaleja ja kiinnitysvälineitä. * Tarjoamme myös terassin kokonaisratkaisua suunnitelmasta aina valmistumiseen asti.