+372 501 7284

Ravintolan terassi

Kevät on tullut ja kesä on jo ihan oven takana. Kesäkahvila tai ravintolan terassi antaa merkittävän osuuden liikevaihdosta. Terassi on valmisteltava käyttöön ajoissa, jotta ei menetettäisi arvokkaita asiakkaita. Lupien hakemiseen ja terassin ulkomuodosta sopimiseen on varattava aikaa, koska ne vaativat paljon muodollisuuksia. Alkavalla kesäkaudella voisi ravintolan terassi myös näyttää enemmän vetovoimaiselta ja houkutella asiakkaita paremmin. Pitäisikö korjata vanha terassi tai olisiko järkevämpää rakentaa kokonaan uusi? Uuden terassin pitäisi näyttää paremmalta ja sen kokoaminen ja purkaminen on oltava helpompi. Mitä lyhyempi on terassien rakentamiseen ja asentamiseen kuluva aika, sitä vähemmän se häiritsee ravintolan työtä. Myös vuosittaiset kustannukset ovat pienempiä.

Pitkäaikainen kokemus ravintolojen terassien rakentamisesta.

Rakensimme ensimmäisen terassimme vuonna 2003. Siitä lähtien olemme törmänneet kaikenlaisiin ongelmiin, joita esiintyy ravintolojen terassien rakentamisessa. Olemme oppineet tuntemaan erilaisia vaatimuksia ja yksityiskohtia, jotka ravintolan rakentamisessa on otettava huomioon. Ulkoilmakahvilan suunnittelussa kiinnitämme huomiota myös palvelutilaan ja asiakkaiden turvallisuuteen. Ravintolan terassi on rakennettava niin, että se olisi helppo toistuvasti asentaa, kuljettaa ja talvella varastoida.

Terassiluvat ja muut asiakirjat ravintoloille

Sisätiloihin verrattuna koskevat ravintolan terassia ja sen muotoilun yksityiskohtia tietyt rajoitukset. Useista rajoituksista on säädetty myös ravintolan sijainnista riippuen. Tallinnan vanhassakaupungissa on ravintolan omistajan ja terassien rakentajan noudatettava Keskikaupungin hallituksen ehtoja ja terassilupaa hakiessa on koottava paksu projektikansio. On myös muistettava, että terassin rakentamista vaikeuttavat ankarat aikarajoitukset sekä materiaalikuljetuksille että rakennustöille. Kaikkiin rajoituksiin on perehdyttävä ajoissa. Käytettävän katuosuuden alla on paljon erilaisia rakennelmia, joihin on taattava pääsy. Niiden omistajia on riittävästi melkein jokaista neliömetriä kohden. Tallinnan vanhassakaupungissa terassiluvan hakemisen olisi hyvä aloittaa esittämällä Tallinnan Keskikaupungin hallitukselle hakemuksen (katumyyntiluvan hakemuksen).

Suunnitelma on hyväksytettävä Pohjois-Viron pelastuskeskuksella, Tallinnan kunnallislaitoksella ja Tallinnan liikennelaitoksen liikennejärjestelyosastolla. Suunnitelman pitää hyväksyä myös Tallinnan kulttuuriperinnön osaston työryhmä.
Luova katsomustapa antaa kuitenkin mahdollisuuden rakentaa myös standardien sallimissa rajoissa omaperäinen ja käytännöllinen ravintolaterassi.

Terrass.ee – ravintolaterassien asiantuntija

Rajavastuuyhtiö OÜ Imemees tarjoaa kaikinpuolista apua terassien rakentamisessa, suunnittelussa ja lupahakemuksien laatimisessa.